Нападателят на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, е бил готов да премине в саудитския клуб Ал-Хилал през лятото, преди сделката да се провали. „Sun“ разкрива, че общата стойност на сделката е щяла да бъде в размер на 210 милиона паунда.

Президентът на клуба Фахад бен Нафел твърди, че сделката се е провалила, само защото тимът е получил забрана за трансфери, а не защото португалецът е отхвърлил възможността да заиграе в Близкия изток. Той също така настоя, че е провел лично разговори с 37-годишния нападател, който искаше да напусне Манчестър Юнайтед през лятото.

На Роналдо е бил предложен впечатляващ договор от 2 милиона паунда на седмица за две години. По този начин той можеше да прибере в джоба си 210 милиона паунда за целия срок на контракта. В същото време от Ал-Хилал са били готови да извадят и трансферна сума от 25 милиона паунда за португалеца, за да може „червените дяволи“ да го пуснат да си тръгне.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

„Да, преговаряхме с Роналдо. Проблемът не беше в парите. Ал-Хилал можеше да привлече световни звезди, но решението на Спортния арбитражен център ни попречи да регистрираме играчите. Не спряхме да преговаряме с играчите въпреки това решение, но отлагахме навлизането във финалния етап на преговорите, докато забраната не бъде отменена“, заяви Бен Нафел.

Ако думите на Бен Нафел са верни, то тогава въпреки че Роналдо уж искаше да напусне „Олд Трафорд“, за да играе в Шампионската лига, това не му е попречило да изслуша офертата на Ал-Хилал.

Размерът на цялата оферта е невероятен предвид възрастта на CR7 и липсата му на голове напоследък. Той отбеляза само веднъж този сезон – от дузпа в Лига Европа срещу Шериф Тираспол. Португалският национал също получава ограничени игрови минути през този сезон, тъй като често е използван като резерва от мениджъра Ерик тен Хаг. Роналдо продължава да е титуляр за Португалия, въпреки че в последно време се появиха съмнения дали трябва да продължи да стартира от първата минута предвид разочароващите си изяви.

В Ал-Хилал в момента се подвизават бившият нападател на Ман Юнайтед Одион Игало, бившата звезда на Уест Бромич Албиън - Матеус Перейра и бившият нападател на Порто - Муса Марега.