Отборът на Рома проявява интерес към защитника на Аякс Юриен Тимбер. Спортният директор на „вълците“ Тиаго Пинто работи по намирането на качествен централен бранител и е насочил поглед към 21-годишния нидерландец, твърди „Gazzetta dello Sport“.

Тимбер бе една от големите трансферни цели на Манчестър Юнайтед през лятото, но двата клуба така и не успяха да стигнат до сделка и той остана на „Йохан Кройф Арена“, а също така подписа нов договор до 2025-а година. Интерес към него има и от страна на Байерн Мюнхен.

Привличането на Тимбер обаче няма да бъде никак лесно за Рома. Освен че има дългосрочен договор с Аякс и нидерландците не са притиснати да го продават, те ще искат минимум 45 милиона евро за услугите му, а подобна сума не е по силите на италианския клуб в момента. Именно заради това шансът за подобна сделка изглежда малък.

Тимбер е продукт на школата на Аякс и дебютира за първия отбор през 2019-а година. До момента той има 84 мача, 4 гола и 2 асистенции за амстердамци. Освен това той е и национал на Нидерландия с 10 мача за „лалетата“.