Носителят на трофея в турнира Лига на конференциите Рома разби с 5:0 гостуващия на препълнения „Олимпико“ тим на Шахтьор Донецк с 5:0 в последната си лятна контрола.   

Двубоят се изигра пред 65 303 зрители, като интересът беше провокиран и от новите попълнения Пауло Дибала и Джоржиньо Вайналдум, който направи своя дебют за „вълците“. Наставникът на римляните Жозе Моуриньо пусна от първата минута на Дибала и Николо Дзаниоло, които играха зад нападателя Тами Ейбрахам.

По едно попадение отбелязаха Лоренцо Пелегрини (19’), Джанлука Манчини (41’), Юким Коноплия (45-автогол), Николо Дзаниоло (59’) и Едоардо Бове (87’).

До откриването на резултата се стигна в 19-ата минута, когато Пелегрини завърши с гол комбинация от подавания между Дзаниоло, Дибала и Ейбрахам.

БГНЕС / BGNES
28 снимки

В 41-ата минута Манчини удвои, след като беше намерен непокрит ог Ейбрахам. В самия край на полувремето Конопля си отбеляза автогол при опит да спре удар на Леонардо Спинацола.

Рома продължи да се забавлява и след почивката. Дзаниоло вкара за 4:0 след подаване на Стефан Ел Шаарауи, който се отличи с асистенция и за гола на Едоардо Бове в 87-ата минута, като по този начин беше оформен и крайния резултат.

Рома стартира новия сезон в италианската Серия А с гостуване на Салернитана на 14.08 (неделя).