Изгряващата звезда на женския футбол - Салма Паралуело, класира Испания на полуфиналите на Световното първенство по футбол за жени. Тя донесе успеха с 2:1 над Нидерландия, разписвайки се в продълженията. Победителят от сблъсъка Япония -  Швеция, който започва от 10.30 часа днес, е следващият съперник на Ла Фурия. 

Испания и Нидерландия си размениха по един гол в последните 10 минути на мача. Първо Мариона Калдентей изведе Ла Фурия напред в 81-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Стефани ван дер Грахт в наказателното поле. Тя обаче се реваншира с попадение в добавеното време и прати двубоя в продължения. Освен това нейният гол бе под №147 в Австралия и Нова Зеландия 2023. Това постави нов рекорд на Световното първенство за жени, надминавайки предишния от 146 гола, поставен в Канада 2015 и изравнен във Франция 2019.

В продълженията настъпи часът на златната резерва Салма Паралуело. 19-годишната футболистка на Барселона се възползва от извеждащ пас на Дженифър Ермосо в 111-ата минута и донесе скъпоценния успех с 2:1.
 
"Това значи всичко за мен. Уникален момент, великолепна еуфория. Изключително съм щастлива", заяви Паралуело след мача срещу нидерландките.
 
В останалите четвъртфинали утре Австралия ще се изправи срещу Франция, а Англия ще срещне Колумбия.