Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт се оплака, след като обяви състава на страната за предстоящите евроквалификации, тъй като процентът на английските футболисти, започващи във Висшата лига, отговарящи на условията за повиквателна за "Трите лъва", падна от 32% на 28% през последните два уикенда. Роберт Манчини настоя, че Италия е "по-зле" от Англия, въпреки че три отбора от Серия А - Наполи, Милан и Интер - се класираха за осминафиналите на Шампионската лига.

"Ние сме по-зле от Саутгейт. Не знам защо има толкова малко нападатели, много сме ограничени напред. Имаме три отбора на четвъртфиналите в Шампионската лига, но от трите отбора има най-много седем-осем италианци. Това е реалността. Преди играехме три-четири часа на улицата и след това отивахме да тренираме, днес вече не се случва. Не е случайно, че играчи все още се откриват в тези страни като Уругвай, Аржентина или Бразилия, където хората все още играят много на улицата", сподели Манчини.

Англия се изправя срещу Италия в Неапол в събота в първите си квалификации за Евро 2024 на фона на нарастващи опасения за сигурността, след като получи "зловеща" заплаха от групата Ultras.