Матео Ретеги заяви, че да бъде част от националния отбор на Италия по футбол е истинска мечта. 24-годишният нападател на Дженоа се разписа при победата на Италия над Венецуела с 2:1 в контрола, играна  в САЩ. Съставът се готви за следващата си проверка срещу Еквадор в неделя.

Роденият в Аржентина Ретеги вече натрупа четири гола в пет мача за Италия от дебюта си за националния тим през миналата година, но е наясно, че до Европейското първенство в Германия през лятото има още много време.

„Все още има много дни до Евро 2024. Първо, трябва да мислим за двубоя с Еквадор, а след това да се съсредоточа върху представянето си за Дженоа“, коментира Матео Ретеги през официалния сайт на Италианската футболна централа.

„Благодарен съм на треньора, че ми даде тази възможност, но знам, че трябва да продължа да работя много сериозно, да опитвам да се развивам всеки ден, за да си осигуря нова повиквателна. За мен е чест да съм тук, истинска мечта“, добави Ретеги.

Италианският състав ще пътува за Ню Йорк, където ще се изправи срещу Еквадор на „Ред Бул Арена“.

„Много съм щастлив от мача с Венецуела, тъй като беше важно да играем добре и да победим. Сега се подготвяме за срещата с Еквадор. Треньорът ми вдъхва увереност, а съотборниците ми помагат да играя по-спокойно“, завърши Матео Ретеги.