Нападателят Карим Бензема ще остане в Ал Итихад и след края на януарския трансферен прозорец, твърди The Athletic. По-рано имаше информации, че английските Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед, както и бившият му клуб Олимпик Лион, имат интерес към французина само шест месеца след неговото преминаване в Саудитска Арабия. 36-годишният футболист подписа тригодишен договор с Ал Итихад миналото лято, след като напусна Реал Мадрид.

Бензема обаче отсъстваше от лагера на отбора по време на паузата заради Купата на Азия, след като замина на почивка без разрешение, а след това закъсня с прибирането си. Въпреки че отбеляза 12 гола в 20 мача във всички турнири за Ал Итихад, Бензема беше обект на сериозни критики от феновете заради слабите си изяви за отбора и впоследствие изтри профила си в Instagram.

След като спечели титлата миналия сезон, Ал Итихад сега е едва седми от 18 отбора в Саудитската професионална лига, като загуби последните си три мача в първенството преди паузата. Отборът се завръща в игра на 4 февруари за четвъртфинала от Купата на краля срещу Ал Фейсали.

Бившият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън пък се присъедини към Ал Етифак, но напусна клуба по-рано този месец, за да подпише с Аякс, също само шест месеца след пристигането си в арабската страна. Ранното напускане на Хендерсън означаваше, че той ще сериозна сума пари поради необлагаемите доходи в Саудитска Арабия, които влизат в сила едва след две години пребиваване в страната.