Вече бившият капитан на Ливърпул - Джордан Хендерсън, вече се сбогува с клуба, в който прекара последните 12 години от кариерата си, за да се присъедини към водения от Стивън Джерард Ал Етифак.

По този начин халфът ще се превърне в най-високоплатения английски футболист в историята на играта. Daily Mail и The Sun заплатата, за която се е договорил Хендо, е 700 хиляди паунда седмично или 36 милиона годишно. Това е близо четири пъти повече, отколкото той е получавал до момента на „Анфийлд“. Ако изпълни договора си, който ще бъде за три сезона, 33-годишният футболист ще получи като заплати повече от 100 милиона паунда.

Възнаграждението на Хендерсън е близо двойно по-голямо от това на Маркъс Рашфорд, който до момента бе английският футболист с най-високата заплата. След като преди десетина дни подписа нов договор, звездата на Манчестър Юнайтед получава по 375 000 паунда седмично. Неговият съотборник Джейдън Санчо прибира по 350 000 паунда на седмица.

Хендерсън ще получава и три пъти повече от капитана на Англия Хари Кейн, който в момента играе в Тотнъм за 200 000 паунда седмично, и новата звезда на Реал Мадрид Джуд Белингам, чието възнаграждение е 220 000.