Нидерландецът Джовани ван Бронкхорст бе уволнен като мениджър като Рейнджърс, съобщиха от шотландския футболен клуб.

47-годишният Ван Бронкхорст бе уволнен след точно 12 месеца начело на клуба от Глазгоу. Това прави престоя му на "Айброкс" един от най-късите, като по-малко време от него в клуба са прекарали единствено Педро Кайшиня и Пол льо Гуен.

Ван Бронкхорст замени англичанина Стивън Джерард на мениджърския пост през ноември миналата година. Под негово ръководство "сините" достигнаха до първия си финал в Европа от 2008 година насам, но отстъпиха след дузпа на германския Айнтрахт Франкфурт в спора за трофея в Лига Европа. Те спечелиха и купата на Шотландия, но новият сезон започна кошмарно за тима. Рейнджърс е на второ място в класирането на Висшата лига на Шотландия, като след 15 кръга изостава с цели девет точки от лидера Селтик. В Шампионската лига тимът допусна шест загуби в шест мача от груповата фаза, завършвайки с голова разлика 2:22.

Общо под ръководството на Джовани ван Бронкхорст "рейнджърите" постигнаха 41 победи, 11 равенства и 13 загуби в 65 мача във всички турнири.

Първенството на Шотландия в момента е спряно заради световното първенство в Катар, но се подновява в средата на декември. Първият мач на Рейнджърс след паузата е на 15 декември срещу Хибърниън.

От клуба все още не са посочили името на новия мениджър.