Шансовете на Реал Мадрид да подпише с бразилското дете чудо Ендрик са се увеличили, след като от клуба са обещали да изпълнят условие, което гласи, че няма да привлекат звездата на Манчестър Сити Ерлинг Халанд. 16-годишният нападател на Палмейрас се счита за един от най-големите таланти в световния футбол и е желан от редица европейски грандове, сред които още Челси и Пари Сен Жермен, но Реал се смята за фаворит за подписа на младежа през 2024-а година.

„Marca“ съобщава, че интересът на „Лос бланкос“ към тийнейджъра е по-голямо от този към Халанд. Твърди се, че едно от условията поставени от обкръжението на младия бразилец е да има „ясен път за бъдещето му“, тъй като Халанд се смята за човека, който потенциално може да се изпречи на пътя Ендрик, ако и двамата нападатели заиграят на „Сантиаго Бернабеу“ в бъдеще.

Испанското издание обаче твърди, че Реал Мадрид е изпълнил условието и те няма да подпишат с Халанд през 2024-а година, когато влиза в сила освобождаващата клауза на норвежеца от около 200 милиона евро. Има и други фактори, поради които мадридчани няма да привлекат Халанд, а именно високата му заплата.

От Реал са поканили родителите на Ендрик, за да могат да разберат какво искат те за своя син, ако той се премести в испанската столица. От клуба също са пътували до Бразилия, за да видят лично първите мачове на Ендрик като професионалист.

16-годишният футболист направи своя професионален дебют за Палмейрас през октомври и оттогава привлече интерес от целия свят, като дори се появиха информации, че бразилския клуб е отказал оферта от около 46милиона евро за нападателя.

Всеки потенциален трансфер на Ендрик обаче няма да бъде официално завършен до 2024-а година. Това е така поради правилата, забраняващи на млади южноамерикански играчи да се преместят в Европа. Очаква се през 2024-а година, когато Ендрик навърши 18 години, Реал да плати за него 60 милиона евро.

Ендрик

източник: Gulliver/GettyImages