Европейският шампион Реал Мадрид не успя да победи мексиканския Клуб Америка и двата тима завършиха наравно при резултат 2:2 на стадион „Оракъл Парк“ в Сан Франциско, САЩ. По този начин „белите“ остават без успех в предсезонната си подготовка, след като преди няколко дни загуби с 0:1 от вечния враг Барселона.

Иначе рано тази сутрин за Реал се разписаха Карим Бензема в 22-ата и Еден Азар в 54-ата минута от дузпа. За мексиканците пък точни бяха Хенри Мартин в петата и Алваро Фидалго в 82-ата минута, също от дузпа.

БГНЕС / BGNES
24 снимки

Америка стартира ударно и наказа разсеяната играч на Реал още в петата минута. Тогава Мигел Лаюн пробва далечен удар, който обаче се получи като извеждащ пас за Мартин в наказателното поле, той овладя и отблизо вкара във вратата на Андрий Лунин.

Постепенно обаче мадридчани вдигнаха оборотите и в 22-рата минута Бензема направи двойно подаване с Марко Асенсио, след което със силен шут прати топката в мрежата за 1:1.

Французинът имаше още един шанс да се разпише в края на първата част, но силен негов удар премина много близо до вратата.

В началото на второто полувреме Реал стигна до пълен обрат. Лукас Васкес нахлу на скорост и бе препънат в наказателното поле, след което последва дузпа. Зад топката застана Еден Азар, който хладнокръвно реализира за 2:1.

Последва сериозен натиск на мадридчани, които пропуснаха още няколко добри възможности чрез Дани Себайос и Орелиен Чуамени, като вратарят Оскар Хименес се отличи с отлични спасявания.

Въпреки това, Америка стигна до изравняването в последните минути на мача. В 80-ата минута и мексиканците си изработиха дузпа за нарушение срещу Алваро Фидалго. Потърпевшият застана зад бялата точка и при първия опит не успя да преодолее Лунин. Съдията обаче нареди дузпата да бъде пребита, тъй като вратарят бе напуснал с повече от метър голлинията си при удара на съперника. При втория опит Фидалго все пак успя да прати топката в мрежата, макар Лунин отново да я докосна, но не достатъчно, за да отрази удара и така беше оформен и крайния резултат от 2:2.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

В края испанците пропиляха още няколко възможности да стигнат до успеха, но в крайна сметка мачът завърши без победител. Следващата проверка на Реал е отново в САЩ срещу италианския гранд Ювентус на 31 юли.