Испанският вицешампион Реал Мадрид обмисля сензационен трансфер на защитника на Арсенал Габриел Магаляеш. 25-годишният бразилец е желан от испанския гранд, след като Едер Милитао претърпя контузия на кръстни връзки, която ще го извади от игра дълго време.

Наставникът Карло Анчелоти настоява, че има опции за тази позиция, но в същото време разглежда и опциите на пазара.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Въпреки че започна във всеки мач всеки мач за Арсенал през миналия сезон, Габриел бе оставен на резервната скамейка за първите два мача на „артилеристите“ във Висшата лига от началото на новата кампания. Смята се, че към него апетити има още от Саудитска Арабия, а Daily Mail сега твърди, че има сериозен интерес именно от Реал Мадрид. Според Transfermarkt.com, Габриел е оценяван на 55 милиона евро.

Въпреки спекулациите, мениджърът Микел Артета настоя, че това не е причината той да бъде оставен извън титулярния състав в първите два мача от сезона.

„Той игра и в двата мача и ни помогна да спечелим и двата по различни причини. Той беше наистина добър днес (б.р. - вчера), той абсолютно доминираше в наказателното поле, когато влезе в игра и ще играе много мачове. Понякога това е решението“, заяви Артета след победата над Кристъл Палас с 1:0 в понеделник.