Само часове, след като изгледа първия мач на новия си отбор Динамо Загреб, българският специалист Ивайло Петев е поискал да започне работа с футболистите веднага. Това разкрива изданието "Вечерне новости", според което бившият селекционер на България имал огромно желание за работа. 

Но той дори още не е представен официално на "Максимир", а следващият мач на "модрите" е голямото дерби на Хърватия с Хайдук. Ръководството е преценило здравата битка да бъде ръководена от Желко Сопич, който е временен наставник в момента и води отбора срещу Ювентус в Шампионската лига. 

"След като видях, че вече падаме с 0:2, реших да насоча вниманието си изцяло към плановете за мача с Хайдук и да запазя силите на играчите за тогава. Имам идея какво трябва да се направи в това дерби", сподели Сопич веднага след двубоя със "старата госпожа" и даде ясен знак, че ще е на скамейката и през уикенда. 

Така официалният дебют на Ивайло Петев начело на "модрите" ще се състои, както бяха предварителните планове - на 15 октомври срещу Славен Белупо. Той ще може да използва паузата в шампионата заради световните квалификации, за да се опознае с играчите и да им разкрие идеите си за развитие.