Краят на кариерата на Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед е съвсем близо. Шведската звезда вече води преговори за преминаването си в първенството на САЩ и да се превърне в поредната част от съзвездието на Лос Анджелис Галакси. 

Според ESPN, разговорите с представителите на нападателя са започнали отдавна и макар приключването им да не се очертава да е скоро, знаците са положителни и се очаква развръзка в полза на трансфер в Мейджър Сокър Лийг. 

Ибра е обвързан с "червените дяволи" до края на сезона, но по всичко личи, че настоящият му контракт няма да бъде удължаван. Това ще помогне на Галакси да го вземе като свободен агент и единствено да осигури средствата за никак не малката му заплата. 

Изданието твърди, че шведът е бил близо до преминаване в Галакси и миналата година, но контузията му в края на април, която го извади от игра до средата на ноември, осуетила сделката. Сега обаче не се вижда какво ще я спре. 

Иначе и в момента Ибрахимович е в лазарета на "червените дяволи". Той страда от разтежение, но се очаква да поднови тренировки на пълни обороти в началото на февруари. Завръщането му на терена би трябвало да бъде в края на следващия месец.