Отборът на Манчестър Юнайтед ще има нов мениджър от лятото, а почти сигурно това ще бъде настоящият старши треньор на Аякс Ерик тен Хаг. Той е избран през редица кандидати, сред които и наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино. По-рано и двамата бяха интервюирани за работата на „Олд Трафорд“, където са останали много впечатлени от визията на 52-годшния нидерландец.

Сега „Sun“ разкрива любопитни детайли около самото интервю с двамата основни кандидати. Тен Хаг е бил брутално откровен с техническия директор Дарън Флетчър и футболния директор Джон Мъртоу, които са провели първото интервю с треньора на Аякс. Нидерландецът е изненадал сериозно двамата, изказвайки честно мнението си за доста неща в клуба, които според него не работят така, както трябва.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Според източници, близки до „Олд Трафорд“, Флетчър и Мъртоу са останали с впечатлението, че интервюираните са били те, а на самият Тен Хаг. Няколко дни по-късно изпълнителният директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд е летял до Нидерландия за нова среща с кандидат №1 за поста. На нея Тен Хаг също буквално е разнищил действащата организация в клуба, като най-критичен е бил към работата на скаутите и трансферната политика.

Манчестър Юнайтед похарчи около 1 милиард паунда за играчи през последните девет години, след като сър Алекс Фъргюсън се оттегли, но въпреки това клубът е в незавидно състояние като резултати и постижения.

Няколко дни след тези срещи шефовете на Юнайтед са били в колебание дали да продължат с Тен Хаг, но в крайна сметка са стигнали до заключението, че тази откровена оценка и визията на нидерландеца за клуба са нещото, на което трябва да заложат. Освен това Тен Хаг е дал да се разбера, че не иска цялата власт, за каквото настояваха например Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо.

„Sun“ добавя, че интервютата с другия кандидат – Маурисио Почетино, не са минали толкова добре. Аржентинецът е наблягал основно на това колко пари ще са му нужни, за да може да реконструира изцяло състава.