Президентът на УЕФА Александър Чеферин е повишил заплатата си през 2020 г. на фона на пандемията от коронавирус, пише испанският портал Voz Populi, позовавайки се на документи на европейската централа. 
 
В същото време се отчита спад в приходите на организацията с 21 процента, въпреки че УЕФА прилага политика за намаляване на разходите поради въздействието на COVID-19 върху футболния бизнес. За периода от май до юли 2020 г. самият Чеферин предлага на служителите в евроцентралата да намалят заплатите си с 20 процента.
 
Това обаче явно не се отнася за самия него, тъй като той е  прибрал 2,42 милиона швейцарски франка (приблизително 2,19 млн. евро), което е с 450 хиляди евро повече от миналия сезон. Отбелязва се, че за цялото време, през което е работил като президент на УЕФА Чеферин е спечелил 6,7 милиона евро. Словенският адвокат заема поста от 2016 г., а през февруари 2019 г. бе преизбран за още 4 години.  Между 2011 и 2016 г. той оглавяваше Словенската футболна федерация.
 
През първата си година в УЕФА Чеферин е получил  1,56 млн. швейцарски франка, а през третата - 1,92 млн.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.