Каталунският вестник El Nacional разкри една от най-интимните тайни за новата приятелка на Пике. Според изданието младата Клара Чиа не е заклета привърженичка на моногамията, което много се харесва на бившия капитан на Барселона.  
 
„Шакира е по-консервативен човек от Клара, поради възрастта си – 46 г. и семейните връзки - тя трябва да се грижи едновременно за родителите и децата си, а и защото живее извън страната си. Тя иска да контролира всичко, и макар да приемаше, че не е омъжена за Пике, те живееха на съпружески начала. А една от причините за кризата между двамата бяха извънбрачните връзки на Пике, добре известни в нощния живот на Барселона", пише вестникът.
 
А 23-годишната Клара Чиа, която може да е дъщеря на Шакира, е лоялен последовател на акаунт в Instagram, наречен The Poly Spot, който изтъква предимствата на полигамията, на многобройните връзки, на двойките, които позволяват на членовете си да имат други партньори. Според тях любовта се основава повече на лоялност, отколкото на вярност. И Пике е предпочел да е част от двойка с по-либерални идеи и да може да прави това, което иска, без да наранява никого.

В същото време Жерар Пике захапа Шакира заради песните, в които оплюва него и Клара Чиа. Пред микрофона в предаването „Хихантес“ той се спря на песента на бившата си с аржентинския рапър Бисаррап, в която открито и доста злобно се напада новата му приятелка. Шакира напада, естествено, и бащата на децата й, а себе си описва като "вълчица".

„Не ми се иска да навлизам в това, защото е личен въпрос, но по темата с оплюването, което е на мода, не се замисляме за последствията за психиката на хората, по които се целите. В личен план може да изглежда страхотно, но ние не мислим за другия. Какво трябва да стане?! Някой да се самоубие ли, след като сме отишли твърде далеч? Човече, много съм разочарован от обществото“, откровен бе Пике.