Италия победи Турция с 3:2 в двубой без никакво значение игран в град Коня. Това бе сблъсък между двата тима, които преди дни преживяха голямо разочарование, губейки своите полуфинални плейофи за класиране на Мондиал 2022.

Роберто Манчини заложи на доста млад и експериментален състав в този мач. Играчите му обаче започнаха разконцентрирано и допуснаха ранен гол.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

В 4-ата минута игралият за Рома в Серия А Ченгиз Юндер напредна на скорост, финтира Киелини и с удар в близкия ъгъл вкара за 1:0. Италия можеше бързо да възстанови равенството, но гол на капитана Киелини след ъглов удар не бе признат. Все пак в 35-ата минута резултатът бе изравнен. Бираги центрира от фаул и снажният Кристанте с глава порази вратата на южните ни съседи.

"Адзурите" направиха пълен обрат само четири минути по-късно. Грешен пас на вратаря на домакините бе пресечен от Тонали, който прати топката в Распадори, а младата звезда на Сасуоло промуши топката в мрежата за 1:2.

В 69-ата минута 4-кратните световни шампиони вкараха и трето попадение. Балонна топка в наказателното поле бе свалена от Бираги към Распадори, който отблизо вкара втория си гол в мача за 1:3. Турция върна интригата в края на двубоя, когато Дурсун отблизо вкара за 2:3. Дурсун можеше да възстанови равенството в 85-ата минута, но Донарума направи блестящо спасяване.