Забитцер вкара два гола за Австрия на Ралф Рангник при победата с 4:1 в квалификациите за Евро 2024 над Азербайджан, като бившият треньор на Манчестър Юнайтед, който сега е начело на австрийския национален отбор, забеляза значителна разлика в халфа на Байерн Мюнхен, който е под наем при "червените дяволи".

"Представянето на Забитцер беше изключително, не може да се каже по друг начин. Той просто е играч с много качество. Мисля, че промяната му се отрази добре. Той буквално процъфтява, много, много е добър. Той има много повече увереност, отколкото когато беше в Байерн. Никой не е бил слаб в този мач, но разбира се може да се каже, че Забитцер беше играчът, който направи разликата, след като вкара два гола и участва в още един", сподели Рангник.

Капитанът на Австрия Забитцер отбеляза първия си гол за Юнайтед във финалния мач на отбора преди международната пауза, разписвайки се при победата с 3:1 над Фулъм на "Олд Трафорд" за ФА Къп. Той има солидно влияние за отбора на Ерик тен Хаг, откакто пристигна под наем от Байерн, където му беше трудно да намери редовно време за игра.