Английският вицешампион Арсенал съвсем скоро ще се подсили с двама нови футболисти, след като се очаква халфът на Уест Хем Деклан Райс и централният защитник на Аякс Юриен Тимбер да преминат медицински тестове при „артилеристите“ до края на седмицата. Това означава, че в началото на следващата седмица двамата могат официално да станат играчи на „топчиите“.

По-рано тази седмица бе потвърдено, че Арсенал и Уест Хем са се разбрали за сумата по трансфера на Райс - 105 милиона паунда. Вчера стана ясно, че има договорка и между лондончани и Аякс за Тимбер, която е на стойност 38,5 милиона паунда.

Според информация на Sky Sports вече са договорени и личните условия на двамата футболисти, така че остава единствено те да минат медицинските прегледи и да парафират своите договори. В края на миналия месец сребърните медалисти от последния сезон на Висшата лига привлякоха Кай Хаверц от Челси за 65 милиона. По този начин разходите на Арсенал за нови футболисти през лятото ще минат границата от 200 милиона паунда.

В същото време бе потвърдено, че полузащитникът на „артилеристите“ Гранит Джака ще продължи кариерата си в Байер Леверкузен. Клубът от Бундеслигата ще плати 21,4 милиона паунда за швейцарския национал, който изкара седем години на „Емиратс“.