Бранителят на Франция Рафаел Варан официално обяви оттеглянето си от националния тим. Световният шампион от 2018-а година направи това с емоционално обръщение в социалните мрежи.

Ето какво написа Варан:

Да представлявам нашата велика страна в продължение на десетилетие беше най-голямата чест в живота ми. Всеки път, когато носех тази специална синя фланелка, изпитвах огромна гордост. Задължението да дам всичко, да играя със сърцето си и да побеждавам всеки, да стъпя на терена. Мислих за това няколко месеца и реших, че е подходящият момент да се оттегля от международния футбол“.

Като дете си спомням, че гледах Франция 98` - този отбор, тези играчи, които ни накараха да изпитаме неописуеми емоции. Мечтаех да се справя като нашите герои и 20 години по-късно имах едно от най-добрите преживявания в живота си, което ме накара наистина да се гордея. Донесохме купата у дома!! Никога няма да го забравя. Все още изпитвам всяка една емоция, която имах онзи ден - 15 юли 2018 г. Това беше един от най-великите и запомнящи се моменти в живота ми.

Тази победа никога нямаше да бъде възможна без подкрепата на Дидие Дешан, на всеки от членовете на ръководството и на нашия щаб през годините, на моите съотборници, които защитаваха нашата фланелка във всеки един от нашите мачове.

Най-важното е, че тази победа не би била възможна без подкрепата на всеки от вас по време на това пътуване.

Вашият ентусиазъм, празненствата, и спомените от завръщането ни във Франция ще останат запечатани в съзнанието ми завинаги.

Дори след миналогодишното поражение на финала вие ни посрещнахте отново като герои. На всеки един от вас хиляди пъти БЛАГОДАРЯ!

Със сигурност ще ми липсват тези моменти, но дойде време новото поколение да почне. Имаме група от млади таланти, готови да поемат отговорност, които заслужават шанс и които се нуждаят от вас.

От сърце ви благодаря. Рафа