Дани Алвеш може да бъде освободен временно от затвора в Барселона, пише "Мундо Депортиво". Ако това се случи, паспортът на бразилеца ще бъде отнет и ще му бъде поставена гривна, за да се следи местонахождението му. Освен това от играча ще се изисква периодично да се явява в съда.
 
Бившият защитник на Барселона и бразилския национален отбор е в ареста от януари по обвинение в изнасилване на момиче в нощен клуб в Барселона. Грозят го до 12 години затвор.
 
Адвокатите на Алвеш искат да докажат, че привързаността на бразилеца към Испания остава силна въпреки развода му с Йохана Санс и той няма да опита да напусне страната. За целта са склонили първата му  съпруга - Динора Сантана, да се премести да живее в  Барселона заедно с общите им деца - 15-годишната Виктория и 16-годишният Алвес. Твърди се още, че вече е избрано училището, в което тийнейджърите ще ходят в Барселона. С това адвокатите искат да докажат, че Дани няма да напусне страната, ако бъде освободен временно от затвора до приключване на разследването.