Отборите на Пари Сен Жермен и Ал Насър завършиха при равенство 0:0 в приятелска среща. Двубоят се изигра в Осака, като Килиан Мбапе не бе част от състава на парижани за предсезонното турне в Япония. Голямата звезда на саудитския клуб Кристиано Роналдо пък изведе тима с капитанската лента и остана на терена 65 минути. Голови положения имаше и пред двете врати, но попадения липсваха.


Още във втората минута ПСЖ застраши вратата на саудитския тим. Карлос Солер изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция, който обаче бе изваден от сглобката от стража на Ал Насър.

В 10-ата минута пък Ноа Лемина от състава на парижани успя да нахлуе в наказателното поле с финт, а след това и стреля. Алакиди обаче се справи и с този шут. Две минути след това младока Лемина проби по фланга и опита нещо между центриране и удар, но топката прелетя над вратата.

Ал Насър създаде нещо по-интересно в 15-ата минута, когато бе изпратено центриране отляво към Кристиано Роналдо. Португалската звезда се извиси над всички в наказателното, но не успя да нанесе добър изстрел с глава. 

Най-добрата голова ситуация дойде в 22-ата минута и бе за Пари Сен Жермен. Ноа Лемина бе изведен прекрасно и остана очи в очи с вратаря на Ал Насър. Футболистът на парижани не успя да преодолее стража на саудитския тим, който се намеси достатъчно, за да топката мине встрани от вратата и да бъде отсъден корнер. От него обаче ПСЖ не се възползва по най-добрия начин.

В 30-ата минута пък Кристиано Роналдо се озова с топка в крака и в наказателното поле на парижани. Той реши да нанесе изстрел от сложна позиция, който рикошира в крака на защитник и излезе в корнер, от който не се стигна до нещо по-опасно. Минута след това пък португалецът имаше нов шанс да стреля от дистанция, но и този му шут бе блокиран от защитник на френския шампион.

Седем минути по-късно Лемина се впусна на пробив по левия фланг. Той навлезе в пеналтерията на Ал Насър и пусна остър пас, до който обаче първи стигна стражът Алакиди и изчисти. Последва корнер, при който парижани не създадоха допълнителни проблеми на стража на саудитския тим.

В 39-ата минута само блестящата реакция на Донарума лиши Кристиано Роналдо от попадение. Португлаецът получи центриране около бялата точка и стреля от въздуха. В края на първото полувреме Кристиано Роналдо опита акробатично изпълнение - задна ножица. Атрактивното му отиграване обаче не доведе до точен изстрел към вратата на Пари Сен Жермен.

Кристиано Роналдо още един път се извиси в наказателното поле на ПСЖ в 53-ата минута, но там Донарума се справи, излизайки напред и улавяйки топката. Малко след това Луиш Кастро направи четири смени в тима на Ал Насър.

В 61-ата минута Роналдо бе потърсен с извеждащ пас, но изпреварен от Данило. Португалецът дори извърши нарушение в атака. След това Луис Енрике смени деветима от играчите си на терена. В 65-ата минута пък Кристиано Роналдо също излезе от игра.

Марко Верати даде страхотен извеждащ пас по въздуха към Исмаел Гарби. Младокът стреля в близкия ъгъл, където Алакиди бе се позиционирал правилно и се справи с шута на французина в 69-ата минута. Три минути след това стражът на Ал Насър трябваше да се справя и с удар с глава към неговата врата. Той го направи убедително, а резултатът остана 0:0. 

Последва атака на саудитския тим, в която удар бе блокиран, а играчите имаха претенции за дузпа. Играта обаче продължи, а атаката завърши окончателно с удар, който се озова в ръцете на Донарума.

Верати опита труден изстрел от сериозна дистанция в 82-ата минута, но изпълнението му бе блокирано. Натискът на парижани продължи, но без резултат към този момент. 

В добавеното време на срещата грешка в защитата на ПСЖ даде страхотен шанс за Ал Насър да стигне до успеха. Там футболист в жълто бе с топка в крака и опита от ръба на пеналтерията да прехвърли стража на парижани, той все пак се справи и улови.

FT Пари Сен Жермен - Ал Насър 0:0

Съставите на двата отбора:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Ернандес, Шкриниар, Витиня, Данило, Шер, Солер, Заир-Емери, Асенсио, Лемина

Старши треньор: Луис Енрике

Ал Насър:  Алакиди, Алганам, Маду, Конан, Лаями, Фофана, Брозович, Яхия, Гариб, Талиска, Роналдо

Старши треньор: Луиш Кастро