На изключително тежък разпит е бил подложен най-скъпият футболист в историята Неймар. Бразилската прокуратура го е повикала да отговаря по обвиненията в изнасилване, отправени от модела Наджиле Триндаде. 

Неймар се явил в Сао Пауло в четвъртък и бил държан в продължение на пет часа да дава обяснения за случилото се на 15 май. Той напуснал залата изтощен, а засега и самият футболист, и разследващите, и прокурорите отказват да коментират каквото и да било, позовавайки се на конфиденциалността. 

Досега той категорично отричаше в публичното пространство обвиненията в изнасилване и нападение от топмодела. Единственото, което обявиха от Прокуратурата е, че той го е сторил официално и пред тях при проведения разговор. 

"Неймар Жуниор отговори на всички въпроси, които му зададохме. Оттук-нататък топката е в разследващите органи. Този разпит беше поверителен и не можем да разкрием повече подробности. Само ще обявим, че Неймар Жуниор отрича всички обвинения към себе си, отправени от ответната страна", заяви прокурорите. 

Самият футболист също беше кратък в обръщението си към репортерите, които пет часа го чакаха, за да излезе от разпита. Видимо уморен, той обяви само, че благодари за подкрепата на всичките си фенове, които са му я оказали през последните дни. 

"Ще бъда кратък. Искам да благодаря за подкрепата и милите думи на всички, които ми се обадиха в последните дни. Само искам да кажа, че съм спокоен. Рано или късно истината ще излезе. Единственото, което искам сега, е този казус да приключи възможно най-бързо", обяви Неймар.