Нидерландецът Мохамед Ихатарен е един от най-обещаващите таланти в Европа, но засега по-често влиза във фокуса на вниманието с изявите си извън терена. Той е продукт на школата на ПСВ, който през 2021-а го продаде на Ювентус за сумата от 2 млн. евро. Този сезон игра под наем в Аякс, но бе принуден да се върне в Италия заради проблеми с престъпния свят и полицията в родината си.
 
Ихатарен е само на 21 години, но с много истории зад гърба си. Талантът има проблеми с дисциплината и то не от вчера. В ПСВ няколко пъти бе отстраняван от отбора за различни провинения - отсъствие от събития на спонсори, спорове в тренировките, неизпълнение на игрови задачи, проблеми с наднормено тегло. Тогава медиите в Нидерландия го оправдаваха със смъртта на баща му.
 
След като сключи сделката с ПСВ, Ювентус веднага изпрати Ихатарен под наем в Сампдория, където обаче бяха неприятно сюрпризирани още с идването му - футболистът се появи с 5 кг наднормено тегло. Въпреки че отслабна, той се провали в Генуа. А за капак в един момент изчезна. Оказа се, че е изпаднал в депресия и се е затворил в себе си. Категорично отказа да се върне в Италия и имаше късмет, че Аякс прояви интерес и го взе под наем. Но дори и това не му помогна да си върне формата. Стана ясно и защо не може да се съсредоточи изцяло върху футбола - разкриха връзки на футболиста с организираната престъпност.
 
Скоро след това Ихатарен загуби колата си, а според De Telegraaf неговото Porsche Panamera на стойност около 180 хиляди евро е било подпалено умишлено в родния му град Утрехт. Причината - конфликт с представители на престъпния свят. 
 
Футболистът вероятно е бил заплашван заради връзките си с популярната тиктокърка Ясмин. В края на 2022 г. те се ожениха, въпреки че семейството на Ясмин беше против тази връзка. Момичето показа в социалните мрежи пръстен, наподобяващ годежен, но връзката им бързо приключи. А през февруари 2023 г. Мохамед  попадна в полицията заради подозрение в нападение на Ясмин.  През ноември пък беше арестуван за отправяне на заплахи.
 
Но Ихатарен бързо беше освободен и вече тренира в базата на Ювентус. С надежда за по-добри дни и в кариерата, и в живота.