Камерунската футболна легенда Самюел Ето‘о дължи близо 1 млн. евро данъци от престоя си в Испания, съобщиха местните власти.

40-годишният бивш футболист, който по-рано този месец бе избран за президент на Камерунската футболна федерация, се появи в списък, публикуван от данъчния офис на Испания с хора и компании, които дължат над 600 000 евро. Бившият нападател дължи в момента сума около 981 590 евро.

Четирикратният носител на званието Футболист на годината в Африка игра за няколко испански клуба, включително грандовете Реал Мадрид и Барселона, преди да прекрати кариерата си през 2019. Говорител на данъчния офис заяви, че не е оторизиран да дава подробности за данъчния дълг на играча, когато с него се свързаха от АФП.

Припомняме, че испанските обществени прокурори обвиниха Ето‘о от това, че е избегнал да плати 3.9 млн. евро под формата на данъци, които дължал от приходи за авторските си права, когато играел за Барселона. Над 7200 имена се появиха в списъка на данъчния офис, който бе публикуван в понеделник, включително в Туитър и испанската телевизионна звезда Кико Матаморос.