Трансферът на Хаким Зиеш в саудитския Ал-Насър е пред провал, тъй като мароканецът не е успял да премине медицинските прегледи. Изследванията установили проблем на крилото в коляното, заради който клубът на Кристиано Роналдо е готов да се откаже от сделката.

Това ще обърка плановете на лондончани, които трябваше да направят няколко продажби до края на настоящия месец, за да балансират счетоводството си и да влязат в рамките на финансовия феърплей.

 Челси трябваше да получи 17 милиона паунда за Зиеш. Преди това клубът продаде в Саудитска Арабия Калиду Кулибали и Едуар Менди. Матео Ковачич бе трансфериран в Манчестър Сити, а Кай Хавертц – в Арсенал. Вчера Челси се договори с Манчестър Юнайтед и за продажбата на Мейсън Маунт. Н'Голо Канте също пое към Саудитска Арабия, но със свободен трансфер.

30-годишният Зиеш няма късмет с трансферите в последно време, тъй като през януари бе на крачка от това да премине под наем в Пари Сен Жермен, но в последния момент сделката се провали, защото документите не бяха готови навреме.

Зиеш има 14 гола и 13 асистенции в 107 мача за Челси, след като бе привлечен от Аякс срещу 37 милиона паунда преди три години.