Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас заяви, че е разочарован от факта, че Лионел Меси не се е върнал в Барселона това лято, тъй като това би било най-доброто за всички замесени страни.

След като напусна каталунците преди две години, Меси можеше да се върне на „Камп Ноу“, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече. Бяха проведени разговори между двете страни и са направи опит за постигане на споразумение, но в крайна сметка то не стана възможно поради няколко фактора, най-вече от финансова гледна точка.

„Меси не завърши кариерата си в Ла Лига, защото Лео и Барселона не можаха да постигнат споразумение. Иска ми се да можеше да остане и да завърши кариерата си в Испания. Това щеше да е най-доброто нещо за него, за мен и за Барселона“, заяви Тебас, цитиран от Mundo Deportivo.

Разяснявайки преминаването на Меси в американската МЛС, Тебас добави:

„Лео има свое семейство и свой начин на мислене и смятам, че той търси нови преживявания от няколко години насам.“

Изразявайки разочарованието си, че Меси няма да завърши кариерата си в Испания, президентът на Ла Лига каза още:

„Иска ми се да беше дошъл в испанския футбол и никога да не беше напускал за ПСЖ. Краят на филма между Меси и испанския футбол беше тъжен“.

МЕси избра да подпише с Интер Маями, където вече спечели първия си трофей. Аржентинецът, който отново е сериозен претендент за спечелването на „Златната топка“, отбеляза 11 гола в 11 мача досега в МЛС, помагайки на Интер Маями да спечели Купата на лигите и да стигне до финала на US Open Cup.