Суперзвездата Кристиано Роналдо беше представен официално като играч на Ал-Насър. Петкратният носител на "Златната топка" пристигна в Рияд още вчера, а по-рано днес премина и задължителните медицински прегледи. Сега вече всичко е готово за това 37-годишният португалец да бъде представен официално пред ентусиазираните фенове на Ал-Насър. Той изрази надеждата си да подобри още доста рекорди в местното първенство и да може отново да се наслаждава на играта си. Португалецът уточни, че е отказал доста оферти, за да избере именно престой в Ал-Насър и че това не е краят за него. 

Роналдо, който ще получава по 175 милиона паунда в новия си клуб, вече оказа светкавичен ефект върху популярността на Ал-Насър. Преди новината на неговия трансфер клубът имаше около 860 000 последователи в "Инстаграм", а в момента те са вече близо 8 милиона. Феновете вече пълнят стадиона, където пристигна и президентът на клуба. Очакват се около 30 000 зрители.

"Чувствам се много добре и съм много горд, че мога да взема това голямо решение. Искам да променя манталитета на новото поколение. Имах много възможности да отида в клубове в Европа, Бразилия, САЩ и Португалия, които се опитаха да ме привлекат, но аз бях дал думата си на този клуб. Знам какво искам и какво не искам. Искам да помогна за много неща. Дори за женския тим на Ал-Насър. Искам да променя гледната точка на много хора", заяви Роналдо.

6 снимки

"В днешно време не е лесно да се печели. Еволюцията на футбола е различна. Преместването ми в Близкия Изток не означава край на моята кариера. Аз съм щастлив да бъда тук. Знам, че първенството е много оспорвано. Гледах доста мачове. Искам да играя още вдругиден, ако треньорът ми даде шанс. Искам да подобря няколко рекорда тук. Направих го в Европа и съм уникален играч, така че искам да сторя същото и тук", продължи Кристиано. 

"Дойдох да печеля, да се насладя, да съм част от успеха на страната във футбола. Тук съм, за да се насладя и да играя футбол. 

Треньорът на Ал-Насър Руди Гарсия добави: "Много съм щастлив, че той е тук. Кристиано е легенда и за местната лига неговото пристигане е нещо невероятно. Най-лесното нещо е да си треньор на Роналдо. Тук сме, за да печелим. Моята цел, свързана с Кристиано, е да го накараме да се чувства щастлив и да изпитва удоволствие от това да играе за Ал-Насър и да печели с Ал-Насър".

6 снимки

Малко след края на пресконференцията Кристиано, съпровождан отново от собственика, влезе в съблекалнята на Ал-Насър, за да бъде представен и на новите си съотборници.

"Искам да кажа единствено, че съм много щастлив да бъда тук. За мен е голямо предизвикателство да се преместя от Европа в Азия, но знам, че тази група от играчи е фантастична. Тук съм, за да помогна на отбора да печели, да се забавлявам и да давам най-доброто от себе си", заяви CR7 пред играчите на Ал-Насър.

Около 19:15 Кристиано излезе на терена с екипа на Ал-Насър и бе посрещнат с мощно "Сууу".

Пред феновете Роналдо в общи линии повтори казаното на пресконференцията, след което разписа няколко футболни топки, които изрита към трибуните на стадиона.

След това на терена излезе и цялото семейство на Кристиано Роналдо, което също бе посрещнато радушно от привържениците. Накрая той каза на феновете, че ги обича на арабски.