По-рано днес се появиха информации, че Милан иска да привлече нападателя на Челси Ромелу Лукаку, който през миналия сезон игра под наем в градския съперник на „Дявола“ – Интер. Въпреки това, на „росонерите“ вече е било предложено .да вземат друг бивш голмайстор на „нерадзурите“, твърди Sport Mediaset.

Става въпрос за нападателя на Пари Сен Жермен - Мауро Икарди, който направи силен сезон като преотстъпен в Галатасарай. 30-годишният аржентинец записа 24 шампионатни мача за истанбулския гранд, в които реализира 22 гола и направи 7 асистенции, като така сериозно допринесе за спечелената титла в турското първенство. Според информацията, цената на опитния футболист е 15-20 милиона евро, но проблем може да се окаже неговата заплата, тъй като в момента той получава по 7 милиона евро на сезон на „Парк де Пренс“.

Въпреки това, по информация на френската версия на GOAL, Милан няма желание да подписва с Икарди, тъй като предпочита да вземе Алваро Мората от Атлетико Мадрид.

Междувременно, един от посредниците на аржентинеца - Елио Пино, потвърди, че Галатасарай иска да задържи доскорошната си звезда за постоянно.

„Преговорите между ПСЖ и Галатасарай продължават, но все още не сме близо до споразумение“, коментира той пред TRT Spor.