Капитанът на Аржентина Лео Меси ще прекрати "отпуската" си от националния отбор в началото на 2019 г. Това разкри лично президентът на местната футболна федерация Клаудио Тапиа, който наскоро е имал разговор с нападателя на Барселона. 

"Меси ще играе отново за Аржентина, когато получи повиквателна за това", сподели Тапиа. Двамата се срещнаха и през декември по време на финала за Копа Либертадорес в Мадрид между Ривър Плейт и Бока Хуниорс. 

Той не е носил екипа на родината си от 1/8-финалите на Мондиал 2018, когато "гаучосите" паднаха с 3:4 от бъдещия световен шампион Франция. От тогава насам звездата изпусна шест контроли, които нямаха особено значение за отбора. 

Сега обаче той е готов да се завърне заради предстоящото издание на Копа Америка през лятото в Бразилия. И първоначално ще участва в контролата с Венецуела на 20 март. А шампионатът на Южна Америка започва през юни. 

Въпросната приятелска среща ще се играе на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид и това е една от причините Меси да участва в нея, защото няма да му се налага да прекосява Атлантическия океан само за контрола.