Футболната легенда Диего Марадона беше погребан в петък сутринта след частна церемония, но тялото му, положено в ковчега, е било без сърцето на знаменития аржентинец, пише авторитетното местно издание „Кларин“.

Информацията е от източници, близки до следствените органи, които водят разследването за причините за смъртта на Златното момче. Както е известно, световният шампион за 1986 г. почина на 60-годишна възраст в сряда докато се възстановяваше след мозъчна операция.

Getty Images/Gulliver
58 снимки

Източникът на изданието съобщава, че по време на аутопсията лекарите са се натъкнали на необичайна гледка. Сърцето на Марадона е било много по-голямо от очакваното. Затова те са постигнали споразумение с опечалените наследници на Дон Диего да вземат сърцето, а целта е да се направят допълнителни изследвания.

„Сърцето на Марадона е извадено и запазено за допълнителни изследвания, тъй като се оказало два пъти по-голямо от обичайното“, твърди „Кларин“, позовавайки се на източници от следствието.

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Диего Марадона е починал от сърдечен удар. В доклада си са посочили за наличието на натрупана хронична сърдечна недостатъчност. Този проблем е довел до остър белодробен оток, станал причина за фаталния изход.

Все още няма яснота какво ще се случи по-нататък със сърцето на Марадона. Предполага се, че след завършването на допълнителните изследвания, то също ще бъде поставено в гроба на футболната легенда.