Българската звезда Димитър Бербатов може и да получи все пак един последен шанс за нов клуб в залеза на кариерата си. От началото на следващата година той може да заиграе в Австралия, съобщава местното издание "Adelaide Now". 

Според информацията, заинтересованият клуб е Уестър Сидни Уондърърс, който усилено търси нов нападател. В плановете на наставника Тони Попович е бил бившият съотборник на българина в Тотнъм Роби Кийн, но той не искал да ходи на другия край на света, след като наскоро приключи престоя си в Лос Анджелис Галакси. 

Освен това ирландецът иска доста повече пари от Бербо. В САЩ той взимаше по 4.5 млн. долара на сезон, а такава сума не е по силите на Уестърн Сидни Уондърърс. Затова шефовете са се насочили към българина, като според информацията на изданието, представителите му са изявили интерес към подобно предложение. 

Има обаче и известни спънки за осъществяването на сделката. Наставникът Попович бил притеснен, че нападателят не е играл в последните шест месеца, а също така имал леки резерви към "мързеливия" му стил на игра, който се отличавал драстично от работоспособността на Кийн. 

Развитие се очаква да има в близките дни. Иначе откакто напусна ПАОК през юни, Бербатов се подготвя в домашни условия, но не е ясно дали ще може да издържи на натоварванията в Австралия, въпреки че там нивото на футбола не е особено високо.