Ивелин Попов е опериран по спешност в елитната клиника в Барселона след тежка травма на коляното, пише „Труд“. Новото попълнение на Сочи получи контузия при своя дебют за тима от руската Висша лига на 25 август. Тогава нападателят се появи като резерва на полувремето при визитата на Томбов, спечелена с 1:0, но бе сменен принудително в 72-ата минута. За съжаление травмата се оказа от най-зловещите в спорта – скъсани връзки и увреден менискус на коляното.

Бившия капитан на националите е бил опериран от величието проф. Рамон Хугат, под чиито скалпел са лягали десетки други български звезди. По принцип възстановяването при такива травми отнема между 6 и 8 месеца и то при лечение без никакви усложнения.

По-рано това лято 32-годишният Попов бе диагностициран и с коронавирус, а по това време бе играч на Ростов. След излекуването си той изненадващо премина в Сочи като раздялата му определено имаше „лош дъх“, според изказванията и на двете страни. Попето, както мнозина наричат футболиста,  носеше капитанската лента на България до ноември 2019-а, когато  се отказа от националния тим. Преди дни селекционерът Георги Дерменджиев обяви, че темата е затворена и не очаква нападателят да промени мнението си. Това доведе до тайно гласуване в националния тим за нов лидер. Футболистите избраха за капитан Петър Занев, резервен е Георги Костадинов, а трети – Васил Божиков.