Все повече и повече страни ще възобновят първенствата си след пандемията от коронавируса. В Полша вече обявиха, че двубоите трябва да стартират на 27 май, а в Дания на 29 май.

Спортът е спрян вече от шест седмици, но вече в Европа все повече страни правят плановете си за рестартиране на местните шампионати.

Последните разработки идват от Полша. Президентът на местната футболна федерация и легенда на страната си Збигнев Бониек говори пред „Скай Спорт Италия“.

„Протоколът ни бе приет от правителството. Отборите могат да възобновят тренировките си от понеделник и ако всичко върви добре, можем да започнем на 27 и 28 май с мачове за Купата на Полша, а от 29 май да подновим и първенството. Очевидно е, че всички двубои ще бъдат пред празни трибуни“, каза бившият футболист на Ювентус.

„Предстоят ни още десет кръга и бихме искали да приключим сезона до 19 юли. Да се научим да живеем с вируса е неизбежно, защото ако изчакаме да няма изобщо случаи на заразени, бихме могли да бъдем затворени за две години по домовете си“, заяви Бониек.

Междувременно в Дания техният протокол също е представен на правителството, като в страната се надяват първенството да бъде възстановено от 29 май.

В Германия Бундеслигата чака правителството да даде яснота, тъй като то поиска още седмица, за да разгледа ситуацията.

В Испания тренировките могат да се възстановят от 4 май.