В Бенфика ще се опитат да задържат на всяка цена своята звезда Енцо Фернандес въпреки сериозния интерес към световния шампион с Аржентина и да остане в тима поне до лятото, съобщават медиите в Англия и в Португалия.

Полузащитникът, който спечели наградата за „Най-добър млад играч“ на Световното първенство в Катар, е цел номер едно на Челси този януари. Смята се, че Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Нюкасъл също може да опитат да го привлекат.

„Daily Mail“ твърди обаче, че „сините“ са готови да платят освобождаващата клауза на играча на стойност 120 милиона евро, както и да му предложат много сериозна във финансово отношение оферта. Все пак „лисабонските орли“ се надяват да успеят да убедят играча, че оставането му в тима поне до лятото ще е от полза за кариерата му.

Ръководството на „Естадио де Луж“ смятат да изтъкнат като причини в своя полза възможността да Челси да не успее да се класира за Шампионската лига догодина, както и честите смени на мениджъри и нестабилността в отбора. Освен това от Бенфика ще му предложат нов договор, който ще му позволи да спечели до 7 милиона паунда повече в бонуси от сегашната му заплата.