Бившият халф на Челси - Рамирес, официално обяви  края на футболната си кариера. 35-годишният бразилец  игра за “сините” от Лондон между 2010 и 2016 година, като в този период спечели титлата в Премиър лийг, трофеите от ФА Къп и Купата на Лигата, както и Шампионската лига и Лига Европа. 
 
“Мога само да благодаря на Бог за това, че ми даде възможността да достигна до най-високото възможно ниво в спорта. Сега тръгвам по друг път, но ще запазя същите радост и храброст, които са с мен от детството ми. Много малък напуснах родния си град и тръгнах да покорявам света. Благодаря за всичко, футбол”, написа в социалните мрежи Рамирес. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rami7oficial (@rami7oficial)

Бившият бразилски национал стартира кариерата си в Джойнвил, а след това премина и през Крузейро, преди през 2009 година да подпише с Бенфика. След само един сезон с екипа на португалския гранд той отиде в Челси и се превърна в един от най-важните играчи на тима от “Стамофорд Бридж”. Между 2016 и 2019 година Рамирес беше част от китайския Жиангсу Сунинг, а след това се върна в родината си и игра в Палмейрас.