Кристиано Роналдо изненада мнозина, когато напусна Манчестър Юнайтед през декември 2022 г., като договорът му беше прекратен по взаимно съгласие. Най-доходоносната сделка във футбола вече е договорена в Саудитска Арабия, като Роналдо пое ново предизвикателство извън Европа на 37-годишна възраст. Бившият съотборник на португалската звезда в Ювентус Миралем Пянич сподели, че Близкият Изток е бъдещето на футбола.

"Това е много амбициозен клуб. Убеден съм, че Близкият Изток ще бъде бъдещето на футбола. Има страни, които могат да предложат много, но потенциалът им все още не е реализиран. Със сигурност тук футболът ще се развива. Ето защо не бях изненадан от решението на Роналдо. Футболът в Арабия не е толкова лесен, колкото хората си мислят. Мисля, че той ще допринесе за развитието на спорта в страната", сподели Пянич.

Роналдо, който е най-добрият голмайстор за всички времена в историята на футбола, все още чака състезателния си дебют за Ал-Насър, след като беше наказан за два мача в края на престоя си в Англия за удряне на телефон от ръката на млад привърженик на Евертън.