Университатя Крайова ще се изправи срещу Динамо Букурещ в неделя в напечен сблъсък от румънското първенство на стадион „Йон Облеменко“, където Ивайло Петев ще направи своя официален дебют.

Бившият треньор на Лудогорец сравни мача с голямото дерби на България между Левски и ЦСКА, но румънски журналисти го поправиха, че мачът по-скоро е със заряда на среща между Локомотив Пловдив и „червените“.

Ловешкият специалист заяви, че има големи очаквания, а предните няколко дни са били важни, за да може играчите да тренират добре. Петев е оптимист преди мача и изрази надежда, че тимът ще играе добре и ще победи.

„Трудно се решават много неща за кратко време, важното е играчите да са доволни, защото тогава могат всичко. Ще последват добри дни, имаме добри играчи, но от ден на ден те трябва да са още по-добри. Доволен съм от това, което видях, важно е да се концентрираме върху това, което трябва да направим. Крайова има всичко необходимо по отношение на инфраструктура, тренировъчна база и стадион, имаме и страстни фенове”, добави той.

“Сега не мисля за трансфери, защото имаме мачове за изиграване. Имам емоции от Шампионска лига за плейофите, но трябва да предприемем всичко стъпка по стъпка. Съперникът ни е важен, ние го уважаваме, независимо от формата му, знам какво означава Динамо за Крайова, ще бъде един вид Левски – ЦСКА. Това дерби не е от вчера, независимо от позициите, на които са отборите, дербито си е дерби”, допълни новият треньор на Университатя.

„Често говоря с Козмин Моци, но Лудогорец и Крайова са различни неща. Надявам се да съм човекът, който ще донесе титлата в Крайова след толкова години. Досега не съм излизал в града, оставам повече на тренировъчната база, защото там имам много работа, ще имам време и да опозная град Крайова. Много хора ме поздравиха, че дойдох в Крайова, никой не ми каза, че съм направил грешен избор. Обикновено ми се обаждат хора, които искат нещо. Приятелите ми също ще дойдат на мача в неделя”, обяви Ивайло Петев.