Хърватският колос Динамо Загреб за първи път от 2005 г. насам остана с абсолютно празни ръце. Воденият от Ивайло Петев тим падна и на финала за Купата на страната от Риека с 1:3. 

По-рано през месеца "модрите" не успяха да се преборят за титлата със същия съперник. Така на хегемонията на най-силния отбор в страната беше сложена точка и за първи път от много време насам в тима нямат на какъв трофей да се радват. 

Петев отрича за Русия: Аз съм треньор на Динамо и оставам!

Резултатът в този мач беше открит в 24-та минута от Марио Гавранович в полза на Риека. Но още до почивката Динамо намери начин да отвърне и да запази интригата. Дани Олмо изравни в 37-та минута. 

Риека е шампион на Хърватия, разочарование за Ивайло Петев

Но веднага след подновяването на играта след почивката Риека поведе отново. И пак точен беше Марио Гавранович, а всичко в този мач приключи в 72-та минута, когато Дарио Зупарич оформи крайното 3:1. 

Така Риека триумфира с дубъл, а Динамо остана с празни ръце. Това поставя под сериозна въпросителна бъдещето на Ивайло Петев, който имаше за цел да спечели поне Купата на Хърватия. Бъдещето му би трябвало да стане ясно в близките дни.