Селекционерът на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев, обясни, че лично е взел решението да извади един от основните си играчи Миралем Пянич от състава за последния мач от квалификациите срещу Украйна.

Пянич наруши режима и бе сниман как се забавлява на нощно парти след загубата от Финландия с 1:3 в събота, която лиши Босна от шансове за бараж за Мондиал 2022. Заради постъпката си Пянич, който носи капитанската лента срещу финландците, изгледа от трибуните загубата от Украйна с 0:2 снощи.

"Решението да не играе е мое. Говорихме дълго и се разбрахме. Оценявам го като човек и футболист", каза Петев, без да уточнява какво са си казали с Пянич.

Българският специалист коментира на пресконференцията след мача, че отборът е направил стъпка напред в световните квалификации, макар че не успя да стигне поне до бараж за класиране на Мондиал 2022.
Босна имаше шансове за второто място, но допусна две поредни загуби в последните си два мача от Финландия с 1:3 и Украйна с 0:2 и завърши на четвърто място.

"След загубата от Финландия в събота бяхме много разочаровани, но мога да поздравя момчетата за желанието и себераздаването в срещата с Украйна. Не заслужавахме да загубим с два гола. Имахме шанс да изравним, но след това направихме груба грешка и ни вкараха втори гол, след което стана много трудно. Трябва да се поучим от грешките си, но като цяло направихме стъпка напред", коментира Ивайло Петев.