Информациите, че капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е получил оферта да заиграе в Китай, се оказаха самата истина. При това за офертата на азиатците потвърди лично президентът на испанския колос Флорентино Перес, като разкри цялата история на разговорите му с бранителя. 

"Серхио Рамос ме информира, че има оферта от Китай за него и заради правилата там, отборът не може да плаща трансферна сума за него. Затова попита дали има как да бъде пуснат там евентуално като свободен агент. Не е идвал в дома ми, не съм отивал аз в неговия, а говорихме делово в офиса ми."

"Уверих го, че клуб като Реал няма как да пусне капитана си като свободен агент. Разговорът ни беше напълно приятелски и в него няма нищо странно и необичайно, защото е нещо нормално един играч да дойде при президента си с подобно питане."

"В момента Серхио е най-високоплатеният играч на Реал, преди него такъв беше Кристиано Роналдо. Имаме си стриктна система на възнагражденията и той е на нейния връх. Той не ме е молил да го пускам като свободен агент, само анализирахме дали е възможно да се случи. И не е възможно, защото го обичам като собствен син."

"Можете да попитате и брат му Рене, който е негов агент, че имаме страхотна връзка и всички в клуба го уважават изключително много. Ние няма да го пуснем никога, ако някой клуб го иска, може да плати освобождаващата му клауза", заяви Флорентино Перес.