Легендарният бразилски футболист – Пеле, отрече информациите, че има толкова тежки проблеми с придвижването, каквито информации се появиха в последните дни в медиите. Синът на бившия нападател Единьо каза в понеделник пред TV Globo, че баща му усеща страх от тидеята да напусне къщата си, тъй като има сериозни грижи с движенията.

„Навършвам 80 години тази година, така че е нормално да имам своите добри и лоши дни. Напълно резонно е за човек на моята възраст. Не се страхувам. Уверен съм и в това, което правя. Миналата седмица имах честта да се срещна с президента на Бразилската футболна федерация в едно студио, където записвахме документален филм за мен”, каза Пеле.

„Имах две фотосесии през последния месец, за да се използват за различни дейности. Предстоят ми още няколко събития. Не избягвам да изпълнявам задачите си от моя винаги натоварен график. Продължавам да приемам всички мои лимитирани физически способности по най-добрия начин, но животът продължава. Нека Господ ви пази”, продължи великият бразилец.

Трикратният носител на Световната титла е считан за един от най-великите някога играли футболната игра имаше проблеми с тазобедрената става и често прибягва до използването на инвалидна количка в публичните си изяви. Пеле премина и през операция на простата през 2015-а година, а също така постъпи в болница през миналата година заради инфекция около интервенцията. През тази година се отбелязва юбилей от 50 години, откак Бразилия триумфира с третата световна титла на Пеле след успех над Италия в Мексико в последния мач от тогавашния Мондиал.