Бразилската футболна легенда Пеле, който е в болница в Париж, ще разбере тази неделя дали ще му бъде позволено да се завърне в родната Бразилия в понеделник, съобщи неговият съветник за АФП.

„В неделя ще разберем окончателно. Докторите ще вземат финалното решение“, сподели съветникът, който по-рано заяви, че Пеле със сигурност ще се завърне в Сао Пауло в понеделник.

Все още обаче болницата не е оповестила официално кога 78-годишният бивш бразилски национал може да напусне медицинското заведение.

Трикратният световен шампион със „Селесао“ бе настанен в болница с инфекция на пикочните пътища в сряда – ден, след като участва в събитие заедно с френския нападател Килиан Мбапе. Бразилският информационен сайт G1 сподели, че Пеле се е опитал да напусне болницата още вчера, но е останал за допълнителни тестове и ще остане под лекарско наблюдение, докато не е на 100%.

Инфекцията не е била сериозна и е била овладяна, съобщиха по-рано от семейството му. „Благодаря ви за любовта и подкрепата. Антиобиците действат“, написа в своя Туитър акаунт Пеле в петък.

„Чувствам се много по-добре и съм готов отново да играя“, добави в шеговит тон той. Събитието в Париж бе насрочено първоначално за ноември, но бразилецът „не бе в състояние да пътува“.

Пеле имаше здравословни проблеми в последните няколко години. През 2016, Пеле, който има 1 363 професионални мача и е отбелязал 1 281 гола, не успя да запали огъня на Игрите в Рио поради сериозна болка в хълбока. „Не бях физически готов, за да участвам в откриването на Игрите“, разкри той по онова време. През януари 2018, той отказа пътуване до Лондон, опасявайки се от това, че ще бъде „напрегнато“ и „изморително“. /БГНЕС