Бившият чешки треньор на Лудогорец Павел Върба бързо си намери нов отбор и пое гранда в родината му Спарта Прага, съобщиха от клуба. Както е известно, в Спарта се състезава българина Мартин Минчев, който реализира трансфер от Черно море в Чехия.

За първи път в своята вече богата треньорска кариера пък Върба ще поеме славния отбор от родината си. Наставникът има 247 мача в чешката лига, 148 от които са завършили с успех, а средният му процент при победите е 68,7%. Върба е ставал осем пъти най-добър треньор в страната. Върба е най-успешният чешки треньор в последното десетилетие, след като спечели три пъти титлата на страната с Виктория Пилзен, а освен това взе една Купа на Чехия и една Суперкупа. Преди това той триумфира и в първенството на Словакия с Жилина.

Върба бе отстранен от треньорския пост на "Хювефарма Арена" в края на октомври 2020-а година и само три месеца по-късно вече е с нов отбор. „Радвам се, че Спарта ме потърси. Това е клуб с големи амбиции и вярвам, че ние ще ги изпълним. Обсъдихме какво се очаква от мен. Вярвам, че феновете ще ме съдят по това, което върша в отбора. Напълно разбирам и уважавам мнението им да не ме харесват, докато бях треньор на Виктория Пилзен. Надявам се да постигнем добри резултати", заяви пък самият Върба след назначението си.