Съперничеството между Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава да разделя както феновете, така и експертите, въпреки че аржентинецът стана световен шампион в Катар 2022, като бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра избра бившия си съотборник пред звездата на Пари Сен Жермен. Вторият престой на Роналдо в Юнайтед приключи, когато договорът му беше прекратен през ноември и сега той се занимава с професионалната лига на Саудитска Арабия с Ал-Насър, но Евра все още вярва, че трябва да бъде считан над Меси в списъка на великите футболисти за всички времена.

"Искам да обясня защо казвам Роналдо всеки път. Не защото той е наш брат, а защото обичам работната етика. Чувствам се като Меси, Бог просто му е дал талант и Кристиано трябваше да работи за него. Той имаше таланта, но той трябваше да работи за него. Ако Меси имаше същата работна етика като Роналдо, той вероятно щеше да има около 15 "Златни топки" днес. Просто съм влюбен в хората, които работят здраво, затова избирам Роналдо пред Меси", заяви Евра.

След като изведе Аржентина до третата му световна титла в Катар, Меси е набеден да спечели рекордната осма "Златна топка". 35-годишният играч беше коронован за най-добър играч при мъжете на наградите The Best FIFA за 2022 г., но оттогава претърпя провал в Шампионската лига в ПСЖ, който беше изхвърлен от изданието на турнира 2022-23 на осминафиналната фаза след обща загуба с 0:3 от Байерн Мюнхен.

Междувременно Роналдо спечели пет награди "Златна топка" в хода на кариерата си, с блестящи престои в Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, но не се очаква 38-годишният футболист отново да се бори за наградата, след като се премести в Саудитска Арабия.