Българският бранител на Академика Клинчени Георги Пашов се превърна в ключова фигура в състава след трансфера си в румънския клуб през лятото. Той започна като титуляр във всичките 11 двубоя в шампионата, вкара за първи път при победата с 1:0 над Виторул, а тимът се представя много солидно, заемайки петото място във временното касиране.

"Радвам се, че успях да се утвърдя в титулярния състав на Академия, но това ми е работата. Искам да помогна на отбора с уменията и качествата ми. Имаме добри играчи, но най-важното е да бъдем силни като отбор, като колектив и да печелим мачове. Засега всичко върви по план, дори по-добре. Затова съм щастлив", сподели Пашов пред клубната телевизия.

Интерес към него имаше през лятото от няколко клуба в България и чужбина. Той бе предложен и на Левски, но от "Георги Аспарухов" решиха, че нямат нужда от услугите му.

"Доволен съм, че през лятото реших да дойда тук. Много съм щастлив, че съм в Академика Кличнени. Чувствам се добре тук и чувствам доверието на треньорите, съотборниците, ръководството, което ме прави още по-щастлив", заяви той.

Силните игри на Пашов през есента провокираха интереса на водача Стяуа Букурещ, за който в местната преса се появиха твърдения, че ще направи опит да го привлече през зимата.

"Всеки играч иска да се развива и мисли за следващата крачка, когато се чувства готов за това, но в този момент съм изцяло концентриран върху следващия ни мач, защото това е най-важното в момента. Давам 100 % във всяка среща. Ако през зимата дойде добра оферта, ще седнем и ще говорим, но сега съм изцяло фокусиран върху представянето ми в Академика Клинчени", каза българинът.

Пашов вече познава румънския футбол и e на мнение, че първенството е много оспорвано.

"Първенството е на доста добро ниво. Всички отбори са доста равностойни. Няма лесни съперници, които можеш да победиш без затруднения. Конкуренцията е сериозна. Всеки мач е труден и трябва максимално раздаване, за да победиш", допъни Пашов.

"Хубаво е, че сме в първата шестица. Ще бъде отлично, ако успеем да задържим мястото си в топ 6 и да играем в плейофите за титлата. Смятам, че имаме всички необходими качества в отбора, за да успеем. С максимална концентрация, себераздаване и силен колектив можем да го постигнем", разкри бекът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.