Гръцкият гранд Олимпиакос записа нов негативен резултат, този път в местното първенство. Хегемонът в южната ни съседка загуби с 1:2 дербито срещу ПАОК и има само две победи в последните си 9 официални мача. Отборът заема 5-о място в класирането. Хамес Родригес отбеляза първия си гол за отбора от Пирея, но той не стигна дори за точка.

ПАОК пристигна на "Караискакис" след три поредни мача без победа. "Черно-белите" обаче взеха ранен аванс след автогол на Сократис Папастатопулос. Бившият бранител на Борусия Дортмунд и Арсенал опита да изчисти топката след центриране от корнер, но вместо това я прати в собствената си врата.

Последва сериозен натиск на домакините, а ПАОК разчиташе на епизодични контраатаки. В 37-ата минута Олег Реабчюк центрира от левия фланг, а Хамес се извиси в наказателното поле и с глава изравни. Колумбиецът изрази бурно радостта си, а преди почивката можеше да се разпише още веднъж, но Доминик Котарски изби удара му.

В 56-ата минута Лефтерис Лирацис подаде на Халед Нарей и голмайсторът на ПАОК от началото на сезона простреля Константинос Цолакис с единствения точен удара на "двуглавите орли" в целия двубой. Ел Араби замени бившия нападател на Левски Гари Родригес, а в игра се появи и ветеранът Матийо Валбуена, но домакините така и не успяха да се доберат до равенство.

Независимо от победата, след мача наставникът на ПАОК Разван Луческу беше бесен от някои съдийски отсъждания. Неговият отбор е 4-и в класирането с 15 точки, а лидер с пълен актив от 24 точки е Панатинайкос. Топ 3 допълват АЕК и Волос. Ламия на Иван Горанов е на 10-а позиция.