Солунският футболен клуб ПАОК е внесъл оплакване в гръцката телевизия АНТ1 заради свързването на името на клуба с България, съобщи "Прото тема". В телевизионната игра на асоциации "Рук Зук" на телевизията единият участник трябвало да подскаже на партньора си думата "България". За косвено описание той казал "ПАОК", а другият състезател казал "Солун" и веднага след това "България".

В оплакването си от ПАОК заявяват, че предаването е било излъчено на запис, което е давало възможност на телевизията да се намеси в съдържанието.

Според портала thetoc.gr в оплакването си от ПАОК искат от телевизията "да се извини за оскърбителното споменаване (на клуба), излъчено по време на предаването".

Също така ПАОК заявява, че запазва правото си да предприеме правни действия срещу телевизията.

В отговор от АНТ 1 отговарят, че излъчването на материала в този вид е било сериозна грешка и няма да се повтори.

Привържениците на ПАОК понякога са наричани от останалите запалянковци "българи", което в този контекст се приема за обидно. Преди години в първото издание на тълковния си речник гръцкият лингвист Георгиос Бабиньотис беше включил сред определенията за "българин" и "привърженик на ПАОК", което предизвика толкова остри реакции, че при следващите издания на речника това значение беше премахнато.