ПАОК и Арис Солун завършиха 0:0 на стадион "Тумба" в голямото дерби на 4-ия кръг на Суперлигата на Гърция. Дебют за домакините направи капитанът на нашия национален отбор Кирил Десподов, който влезе в игра в 65-ата минута. Той прати топката във вратата на гостите в 84-ата минута, но попадението бе отменено след преглед с ВАР заради засада в хода на атаката.

Очаквано домакините влязоха по-активно в двубоя и пред Константелиас се откри добра възможност, но той се забави със завършващия удар. Малко след това испанският нападател на Арис - Лорен Морон овладя дълго подаване и шутира неточно към далечния ъгъл. Много активен в началните минути бе сръбският национал в състава на домакините Андрия Живкович, който непрекъснато създаваше напрежение в половината на Арис.   
 
Отличен шанс да поведат имаха гостите в 29-ата минута, но Мененде и Верстрате не успяха да отправят удар и в крайна сметка топката се озова в ръцете на вратаря Котарски. Три минути по-късно капитанът на ПАОК - Виериня, опита да изненада Хулиан Куеста с шут от дистанция, но точността му изневери. В 35-ата минута "двуглавите орли" стигнаха до най-чистото си положение прад вратата на съперника. Тайсон прехвърли цялата защита и намери на далечната греда Вилиам Трост-Еконг. Нигериецът стреля с глава от малък ътъл и това помогна на вратаря Хулиан Куеста да се намеси успешно.
 
Две минути преди почивката феновете на ПАОК изтръпнаха, след като центриране на Руп стигна до Дукуре, който отблизо с глава не намери очертанията на вратата. В първите секунди на добавеното време на първата част и домакините имаха отлична възможност, но ударът от движение на Живкович бе спасен от Хулиан Куеста.

Второто полувреме започна с атаки и към двете врати, а в 52-ата минута удар на Живкович от пряк свободен удар рикошира в стената и излезе в корнер. Секунди след това играта бе прекъсната за близо 10 минути заради димната пелена, която се разстла над терена от бомбите и димките на феновете.

Малко след подновяването на мача, в 65-ата минута, в игра влезе Кирил Десподов. Българският национал замени Константелиас, който не се представи убедително. 7 минути по-късно Баба Рахман прати топката към далечната греда, където наглуваше Десподов, но вратарят Хулиан Куеста не позволи центрирането да стигне до нашия футболист. Меите опита шут от границата на наказателното поле в 80-ата минута, който обаче бе уловен с лекота от стража на Арис. Секунди по-късно Моберг Карлсон отрави страховит удар по земя, но топката мина покрай вратата на домакините. 

Десподов бързо попадна във фокуса на вниманието, след като прати топката във вратата на Арис в 84-ата минута с премерен удар от точката на дузпата. Впоследствие обаче попадението бе отменено след проверка с ВАР заради засада на съотборника му Брандон в хода на атаката.

Заради прекъсването и намесата на ВАР при попадението на българина, реферът даде 11 минути продължение, но в тях и двата отбора не успяха да поразят противниковата врата.

ПАОК - АРИС СОЛУН 0:0
 

ПАОК: 42. Котарски, 20. Виериня, 15. Трост-Еконг, 4. Кулиеракис, 21. Баба, 14. Живкович, 27. Оздоев, 7. Константелиас, 8. Меите, 11. Тайсон, 33. Самата
Резерви: 18. Живкович, 77. Десподов, 16. Кенджора, 5. Михайлидис, 10. Мург, 55. Рафа, 71. Томас, 6. Цигарас, 22. Шваб
Треньор Разван Луческу
 
Арис Солун: 23. Хулиан Куеста, 33. Монтоя, 4. Фабиано, 14. Брабец, 22. Одубайо, 32. Моберг Карлсон, 8. Дукуре, 10. Руп, 28. Верстрате, 27. Мененде, 80. Морон
Резерви: 94. Хутециотис, 44. Велес, 16. Дарида, 20. Джурасек, 21. Пардо, 12. Самора, 93. Сюлейманов, 3. Ферари, 7. Христодулопулос, 
Треньор Апостолос Манциос